Цветан Трипуновски

Од опозициската ВМРО-ДПМНЕ ги повикуваат земјоделските власти за одговори на повеќе прашања од интерес на земјоделците

Цветан Трупуновски од опозициската ВМРО-ДПМНЕ преку социјалните мрежи го повика директорот на платежната агенција Никоца Бачовски да одговори на повеќе прашања од интерес на земјоделците.

“Една порака до директорчето на платежната агенција да појде во Прилеп и да им објасни на 30 000 семејства тутунари зошто за нив нема зелена нафта и зошто сеуште го нема оној т.н пакет од 5 мил. € ?!?

Исто така нека ги посети и сточарите ширум Македонија и на нив да им објасни зошто и за нив не се предвидени картици за зелена нафта ?!?

Знаеме дека е популистичка меркава и дека 500 денари не е некоја помош ама барем нека биде за сите подеднаква!!!

ПС: На СДСМ бела кошула официјален дрес код ли е ?”

-напиша Цветан Трипуновски на фејсбук.