Николовски наместо корисни политики за земјоделците предизборно сее насмевки и гола демагогија додека земјоделието тоне

Сподели на социјални мрежи

На социјалните мрежи јавноста може да го забележи насмеаното лице на Министерот за земјоделие, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски како се фотографира со луѓе кои што имаат добиено некаква помош од државата.

Но состојбата со Македонскиот аграр е далеку од смешна, баш напротив таа е трагична…

Дополнително кон револтот на “отепаните” земјоделци придонесуваат вештачките насмевки на селфи фотографиите кои ги споделува министерот Љупче, кој предизборно му текна да влегува по штали, да се пика во селски дворови со цел да прибере некој политички поен.

За ваквата состојба реагираат и голем број граѓани на социјалните мрежи:

“Со сила се смее човеков на цел народ во очи, продавајки некаква успешна приказна додека цел исток од државата се иссели поради неговите катастрофални политики….”

-стои во објава на социјалната мрежа X со приказ на објави од социјалните мрежи на Министерот Николовски како се обидува да ги излаже граѓаните за неговите теренски посети на Виница и Берово со едни исти фотографии.

За авторот на овој текст


Сподели на социјални мрежи