ракија

Како се справувате со комарците? Еве еден “народен изум” за оваа цел

Бидејки прскањето против комарци слабо го има, еве еден народен лек против комарци:

-Мамец за комарци 🦟

-Комарецот напаѓа на солта,мислејќи дека е шеќер…

-Жеден е и му се пие вода, ама у тапата има ракија…

-На комарецот 🦟 му се заматува од ракијата, се сопнува од дрвцето и удара у каменот со главата…

(текстот има за цел да насмее и нема врска со актуелните случувања)