Опозицијата ја обвинува власта за лажење на земјоделците

Во врска со прес конференцијата на СДСМ на која од владеачката партија се пофалија во јавност за грижата која што ја покажуаат конземјоделието и земјоделците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ реагираа во јавноста дека од власта ги лажат земјоделците. За оваа ваква изјава од опозицијата посочија повеќе аргументи:

“Срамота е да лажете дека сте исплатиле субвенции, а имате неисплатени субвенции за 2017, 2018 и 2019 година.

Не знам која ви е целта со овие празни пресконференции кога земјоделците не сакаат очи да ви видат затоа што ги излажавте.

Ветивте и сигурен откуп и високо откупни цени, 4 години родот завршува на буниште. Земјоделецот е без егзистенција.Од таканаречената зелена нафта немаат ни за една бразда да повлечат, а вие потрошивте милиони за картички… Очигледно друга ви е целта.Време е да се стави крај на ова лицемерие. Време е за промени.”

-напиша на фејсбук Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ.

За авторот на овој текст